top of page
Olga Witte solistkoncert stort.jpg

REVIEW

Foto: Iben Marika Parum

"Den 12. august blev kompositionen ”SLUTTET UENDELIGHED” spillet i Brødremenighedens kirke i Christiansfeld.

Værket er på anmodning af Jazz i Trekanten og Brødremenigheden i Christiansfeld komponeret i anledning af Brødremenighedens og Christiansfelds 250 års jubilæum. Teksten bygger på afdøde Brødremenighedsmedlemmers levnedsløb. Musikken tager udgangspunkt i Brødremenighedens musikalske tradition.

Koncerten var en enestående oplevelse. Musikken skiftede imellem at være smuk og poetisk som udtryk for fred og glæde til at være krads, udtrykke vrede, angst for døden, lidelse. Det var en koncert, der berørte alle tilstedeværende, som ikke vil glemme denne musikalske oplevelse. Hele kirkerummet i Brødremenighedens kirke, som værket er skrevet til, blev inddraget. Musikere og kor var placeret både på kirkens pulpiturer, på gulvet blandt tilhørerne og foran forsamlingen.

Det betød en oplevelse, der var organisk, poetisk, skræmmende, betagende og musikalsk meget dygtigt udført. Rummet bar med, idet især kontrabas og saxofoner aktivt ”udnyttede” rummets klang og akustik. Korets kakofoni af fremsigelse af sætninger fra levnedsløbene dannede en overgang et lydtæppe, der var intenst og på sin vis skræmmende.

Værket er en nutidig tolkning af en tradition, musisk og verbal, som alle tilhørere måtte tage stilling til. Værket er alt andet end ligegyldigt. Olga Witte har formået at skabe banebrydende musik, der i intensitet, originalitet og musikalsk i overlegen stil er en unik oplevelse, som sjældent set – og hørt.

Mine allerbedste anbefalinger til Olga Witte for en bemærkelsesværdig oplevelse."

Jørgen Boytler (præst i Brødremenighedens Kirke i Christiansfeld) om værket 'sluttet uendelighed' der er skrevet efter anmodning af Jazz I Trekanten og Brødremenigheden i Christiansfeld, august 2023.

bottom of page